mandag den 10. september 2012

Forvirring. Dansk sprognævn har åbenbart hen over natten fjernet både det nye og det gamle komma og derfor står kommareglerne nu uden navn? Jeg foreslår vi kalder det for det "forvirrende komma" eller måske blot "det blandede komma". Nu må vi se, hvad det ender med.

Fcuk und Tot!

Frem med den tvunget blog endnu engang. Kald den vol. 2.0...

mandag den 19. marts 2012

I gang igen.. mandag morg.. middag/eftermiddag

Gang i den main! Op på beatet med Kjær og Lutter... next destination: "Undervisningsforløb til mellemtrinnet" aka praktikforberedelse til praktikken vol. 2!

torsdag den 8. marts 2012

onsdag den 7. marts 2012

Godmorgen

En god morgen er en morgen med mange danskfaglige spørgsmål... Eller det er i hvert fald en god morgen hvis man skal blogge om lidt danskfagligt stof.

En tanke der slog mig i forlængelse af hvad man skal kunne, for at undervise i dansk på mellemtrinnet.
Trinmålet i Fælles Mål 2009 efter 6. klassetrin siger følgende om det skrevne sprog.

"Stave alle almindelige ord sikkert, bruge korrekte bøjningsformer og anvende afsnit og hensigtsmæssig tegnsætning"

Men men men... hvad er i grunden defineret som hensigtsmæssig tegnsætning? Er det at kunne ALLE grammatik regler, som man kan forvente af en elev i 6. klasse, er det "nok" blot at skrive forståeligt eller hvor ligger grænsen?
At spørge om man mestrer "hensigtsmæssig tegnsætning". Det er jo i grunden meget løst defineret, lidt i stil med spørgsmål som, "kan du lave mad"? Dertil vil faktisk alle kunne svare ja, hvis de lige bruger lidt tænketid. De fleste har det med til dette spørgsmål, inklusiv undertegnede at svare" Miiiig? Nej jeg kan sk* ikke finde ud af at lave mad". Sandheden er jo blot at alle selvfølgelig kan lave mad det afhænger blot af niveauet og de øjne der ser... eller de munde der smager. Der hvor jeg vil hen er at trinmålene faktisk ligger til grund for mange spørgsmål.

God morgen... :)

onsdag den 29. februar 2012

Velkommen til Simonichis blog om dansk grammatik eller mangel på samme. Rigtig mange er i tvivl om den danske grammatik og mange spørger: "Hvad er genstandsled", "hvordan er det nu med det nye og det gamle komma", "hvad skal man bruge" osv...

Set fra et lærerfagligt fokuspunkt, hvad skal man så kunne indenfor grammatik for at kunne undervise i det på mellemtrinnet? Skal man som lærer kunne det hele eller er det tilstrækkeligt at man kan undervise i det man nu engang skal som lærer på mellemtrinnet?

Jeg vil her i tiden fremover opdatere min blog med forskellige indlæg, skitsere hvordan det nu er med de grammatikregler.

OBS... Indtil videre enkelt layout uden lyd eller noget skomagerbas. Da jeg som regelt sidder med lidt musik i ørerne selv og dermed "voldsomt" forstyrres af en eller anden klassisk musisk jazz fra den syvende himmel... Personlig mening intet ondt, man kan jo blot trykke "mute".